Poljoprivrednici, prijavite se za novčanu pomoć Evropske unije!

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava Evropske unije za proizvodnju mleka, mesa, voća, povrća i useva.

Savetnica u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović kaže da je glavni cilj IPARD programa Evropske unije pomoć poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima seoskih područja da unaprede svoje kapacitete i pripreme se za evropske standarde u oblasti poljoprivrede. 

"Za sredstva iz IPARD programa mogu da konkurišu fizička lica - nosioci komercijalnog registrovanog porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredno društvo i zemljoradničke zadruge sa šireg područja Prokuplja", saopštili su iz Gradske uprave u tom mestu. 

Iznos podsticaja u sektoru mesa, voća i povrća je od 10.000 do milion evra, a u sektoru mleka od 10.000 do dva miliona evra. 

Rok za podnošenje dokumentacije je 11. mart a sve informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju, kazali su u Gradskoj upravi. 

Ministarstvo poljoprivrede planira da do kraja godine raspiše još četiri javna poziva za dodelu sredstava iz IPARD programa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara