FOTO: Pixabay

Pomeren rok za izgradnju skijališta na Goliji

FOTO: Pixabay

Prva faza izgradnje skijališta Golija trebalo je da bude završena početkom decembra, ali je rok za te radove pomeren odlukom naručioca, Javnog preduzeća Skijališta Srbije.

„Internim zahtevom organizacione jedinice u čijoj je nadležnosti realizacija ugovora ... istaknuta je potreba za produženjem roka za završetak izvođenja radova", navodi se u odluci JP Skijališta Srbije.

Glavni izvođač, kompanija Elkoms, je u svom dopisu navela da je projekat naišao na realne probleme usled kojih se posao „ne može realizovati u ugovorenom roku".

Prema konkursnoj dokumentaciji, rok za izvođenje radova na izgradnji bio je pet meseci od dana kada je izvođač uveden u posao, 5. jula 2019. godine, što znači da je trebalo da radovi budu gotovi u decembru.

Međutim, kako se vidi iz odluke o izmeni ugovora od 5. decembra, radovi su zaustavljeni 3. novembra „usled objektivnih okolnosti".

Odlukom je rok o izgradnji produžen za 62 radna dana, što u ovom slučaju znači „dana kada uslovi omogućavaju izvođenje radova".

Radove na skijalištu vrše kompanija Elkoms kao nosilac ponude, u konzorcijumu sa preduzećima Sremput, TNT Minerals i DHC Inženjering.

PROČITAJTE JOŠ:

Firma u suvlasništvu Veselinovića i Radoičića među najvećim dužnicima

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara