Ponovo radi šalter za taksi vaučere na beogradskom aerodormu

Foto: Nova ekonomija

Na beogradskom aerodormu "Nikola Tesla" je ponovo u funkciji šalter za izdavanje potvrda o fiksnoj ceni (vaučera) za taksi prevoz, koji se nalazi u zoni međunarodnih dolazaka, objavljeno je na sajtu aerodroma.

Putnicima u dolasku su na raspolaganju fiksne cene taksi usluga prema šest zona (destinacijam u okviru Beograda).

Izdavanje vaučera je ukinuto početkom godine, kako je pisao portal Nova.rs, zbog renoviranja aerodroma "Nikola Tesla".

Od sledeće godine avionom iz Niša za Beograd

Grad Beograd je u avgustu ove godine usvojio Odluku o taksi prevozu kojom je predviđeno da se reguliše rad taksista na aerodormu.

Obrazlažući Izmenu odluke o dopunama Odluke o taksi prevozu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da se ova odluka odnosi na Aerodrom "Nikola Tesla" sa ciljem da se konačno, kako je naveo, uvede red. "Sada ćemo omogućiti da komunalni milicionari budu unutra a postojaće i red po kome će taksisti preuzimati putnike", rekao je Vesić.

Beogradski taksisti napokon mogu u toalet

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je istakao da je propisan i poseban član 17. kojim se određuje postupanje u slučaju zastarelih i oštećenih identifikacionih nalepnica koje se nalaze na vetrobranskim staklima svakog taksi vozila. 

"Nalepnice su vezane i za ulazak u prostor aerodroma i za korišćenje elektronskog sistema koji smo uveli. Uvedena je i kaznena odredba za privredna društva u iznosu od 120.000 dinara, za preduzetnika 70.000 i za taksi vozača u iznosu od 20.000 dinara. To je deo mera koje želimo da primenimo kako bismo dodatno uveli red u sistem taksi prevoza, posebno kada je reč o taksiranju u sklopu Aerodroma 'Nikola Tesla'", naveo je Vasiljević.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.