Knez Mihailova FOTO: Nataša Stojanović

Popravka ploča u Knez Mihailovoj ulici građane koštala tri miliona dinara

Knez Mihailova FOTO: Nataša Stojanović
Radovi na popravci oštećenih ploča u Knez Mihailovoj ulici, najprometnijoj beogradskoj pešačkoj zoni koji su u toku, koštaju tri miliona dinara, odnosno oko 25.000 evra, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, navodi se u pisanoj izjavi Gradske uprave Grada Beograda za Radio Slobodna Evropa.

Inače, deo ploča u Knez Mihailovoj ulici rekonstruisan je i u periodu od maja do jula 2018. godine, ali su poslednjih meseci vidljivo ispucale i izašle iz ležišta.

Kako se navodi u odgovoru Javnog Preduzeća (JP) Putevi Srbije koji je dostavio Sekretarijat za informisanje grada Beograda, u Knez Mihailovoj ulici uočen je veći broj mesta, manje ili veće površine, gde su očita pomeranja granitnih ploča. 

Dodali su i da postoji više uzroka za ova pomeranja.

"Prilikom prolaska servisnih i dostavnih vozila kroz pešačku zonu, preko granitnih ploča, stvara se mogućnost krzanja i lomljenja ploča. Ploče koje su pomerene iz ležišta izazivaju pomeranje i jednog broja susednih granitnih ploča i kocki. Ova pojava je primetna upravo na potezima u Knez Mihailovoj ulici kuda se kreću dostavna vozila", stoji u odgovoru koji smo dobili.

Dodaje se i da je nakon zimskog perioda sa intenzivnim snežnim padavinama i čišćenja i uklanjanja snega i leda sa popločanih površina, na pojedinim granitnim pločama došlo do oštećenja.

"Pored navedenog, oštećenja se javljaju i prilikom izvođenja hitnih intervencija i usled namernih kvarova", stoji u pisanom odgovoru Gradske uprave Grada Beograda i JP Putevi Srbije za RSE.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara