Porodilište u Paraćinu dobija donaciju vrednu 50.000 evra

Generalni direktor kompanije CRH Srbije Frederik Obe (Frederic Aubet) i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić potpisali su danas ugovor o donaciji kojom će biti opremljeno porodilište u Paraćinu.

Tako se CRH Srbija pridružila akciji Fonda B92 "Bitka za porodilišta", koja ima za cilj da poboljša stanje u kojem se nalaze zdravstvene institucije za negu beba u Srbiji.

Ukupna vrednost donacije je skoro 50.000 evra i ovim novcem biće obezbeđena dva porođajna stola, dva reanimaciona stola, jedan ginekološki sto, dva pacijent monitora, jedan bilirubinometar i LED lampa.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić naglasio je da je paraćinsko porodilište u grupi od 12 porodilišta koja će ove godine biti u potpunosti opremljena u okviru akcije "Bitka za porodilišta". 

"Uz prethodnih 25 zdravstvenih institucija u kojima je 'Bitka' tokom prethodnih godina odnela pobedu, preostaje još 15 porodilišta širom Srbije u kojima se još uvek vodi borba za poboljšanje uslova i za bebe i za njihove mame i za medicinsko osoblje" rekao je Matić pozvavši i ovom prilikom donatore da pomognu da se ovaj veliki projekat obnove svih porodilišta uspešno završi što pre kako bi se stvorili uslovi da bebe rođene bilo gde u Srbiji budu u prvim danima svog života odgajane i negovane na najbolji mogući način po svim svetskim standardima.

Frederik Obe, generalni direktor CRH Srbije, rekao je da svaka kompanija mora da bude svesna važne uloge koju ima u stvaranju pozitivnih uticaja u sredini u kojoj posluje.

"Briga o porodilištima i briga o deci je najznačajnija i najvažnija za naše zaposlene, pogotovo što su mnogi od njih nedavno oformili svoje porodice. Cilj ove akcije predstavlja takođe važan deo vrednosti društveno odgovornog poslovanja koje poštujemo u CRH Srbiji. U tom smislu, veoma nam je drago što smo u mogućnosti da utičemo na poboljšanje nivoa nege koju će imati ubuduće mali pacijenti u paraćinskom porodilištu", rekao je Obe.

Oprema će u paraćinsko porodilište stići do kraja ove godine, pa će svečana ceremonija primopredaje biti organizovana sredinom decembra 2016.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara