Portal Bebac: Kašnjenja plata trudnicama država ne vidi kao problem

Roditeljski portal Bebac.com uputio je pismo premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem od nje traži da prestane da "ignoriše roditelje" i da svoj premijerski autoritet iskoristi kako bi se rešili problemi kašnjenja plata trudnicama i porodiljama.

U pismu je Bebac.com naveo da se niko od državnih čelnika nije obratio roditeljima povodom "kašnjenja plata trudnicama" i ocenjuje da "država ne vidi kao problem" činjenicu da trudnice i po tri meseca ostaju bez plata.

Osim problema sa platama, portal je naveo da je problem i povraćaj PDV-a na opremu za bebe, koji se ukida bez jasnih smernica o tome da li će biti još jedan rok ili ne, te da povećanje plata u javnom sektoru i dalje zaobilazi trudnice i porodilje.

"Na saopštenje koje smo direktno Vama uputili i u kojem smo naveli neosnovano i nepravedno izostavljanje trudnica i porodilja od povećanja plata u javnom sektoru, odgovor nismo dobili", navodi se u pismu i premijerki Brnabić postavlja pitanje zašto se načelno bori za natalitet, a suštinski ignoriše roditelje.

Dodaje se da se roditelji bore sa svakodnevnim problemima u ekonomski nestabilnom okruženju, plaćaju najskuplju opremu za bebe, čekaju svoj novac mesecima, čitaju "ponižavajuće slogane za podsticaj nataliteta", a državni vrh "zatvara oči pred realnim problemima".

Od premijerke Brnabić se traži da reaguje u najkraćem roku i iskoristi svoj premijerski autoritet da pomogne roditeljima.

Roditeljski portal Bebac.com je već više puta javnosti i nadležnima skretao pažnju na probleme vezane za plate, a obraćao se i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, za koji kažu da je ta institucija u odgovoru na postavljena pitanja navela da "trudnice treba same da vrše pritisak na poslodavce kako bi na vreme dobile svoju platu".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara