Posle skoro 40 godina skijalište Dobre vode na Goču izbrisano iz turističke mape

Pred nama je skijaška sezona, ali skijanja neće biti na stazama Dobre vode na planini Goč.

Posle skoro četiri decenije, to skijalište je izbrisano iz turističke ponude srpskih ski-centara. Kompletna infrasturuktura skijališta završila je na licitaciji kao staro gvožđe, za poravnjanje dugova bivšim radnicima Skijaškog kluba Goč.

Posle sudskih presuda, od najstarijeg ski-centra u Srbiji ostali su samo arhivski snimci i fotografije hiljade dece koji su na ovim stazama napravili prve korake. 

"Skijama sam prešao kilometre i kilometre po Goču. Sumnjam da ću moći ikada više, imajući u vidu cene na Kopaoniku", kaže Slobodan Đurović. 

Na ski-stazama Dobre vode ostali su samo tragovi kamiona kojima su otpremljeni stubovi žičara. Izbrisane su i iz ponude Turističke organizacije Kraljevo. 

"U ovom trenutku prinuđeni smo da uradimo tako nešto s tim što ćemo pokušati da Goč predstavimo kao destinaciju gde deca mogu da se sankaju, grudvaju i prave Sneška Belića. Na žalost ne mogu da se skijaju, mogu, ali kao na svakom brdu ovde pored Kraljeva", napominje Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljevo. 

U lokalnoj vlasti u Kraljevu kažu da su bili bespomoćni da više išta urade za skijanje na Goču. 

"Kada nekoliko mandata uništava tu planinu mislim da je nedovoljno vremena da rešite sve probleme. Naravno mi ćemo na tome raditi i očekujemo da ćemo za par godina imati bolje rezultate i da će Goč ponovo oživeti. Ukoliko bude zainteresovanih investitora koji su spremni da ulože novac na Goč, mi ćemo ih dočekati raširenih ruku", napominje gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić. 

Ski-centar Dobre vode na Goču 80-ih godina sagradila je grupa entuzijasta predvođena Kraljevčaninom Milošem Milenkovićem. 

Osim Doma sa 80 ležaja, napravljene su dve ski-staze, postavljeni liftovi i uspinjače sa 100 sedišta. Sve to, završilo je kao staro gvožđe za poravnjanje dugova bivšim radnicima Smučarskog kluba "Goč".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara