Poslodavci u Srpskoj koji otpuste radnike ostaju bez pomoći Vlade

Pexels

Poslodavci u Republici Srpskoj koji budu otpuštali radnike neće moći da računaju na pomoć Vlade, prenosi Radiotelevizija Bosne i Hercegovine.

Posle sednice Štaba za praćenje štetnih posledica koronavirusa na stanje u privredi, koji je formirala Vlada Republike Srpske, saopšteno je da nijedan radnik ne bi trebalo da bude otpušten. Poslodavci koji to učine neće moći da računaju na pomoć.

Štab je konstatovao je da se radno-pravni status radnika koji su dobili rešene o izolaciji, odnosno karantinu, reguliše na osnovu Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Razmatrano je i da li je potrebno redefinisanje liste delatnosti kojima je proglašenjem vanredne situacije zabranjen rad, da bi se nekim uslužnim delatnostima dozvolio rad, uz poštovanje higijensko-sanitarnih mera.

Sastanak je sazvan radi razmatranja predloga mera za podršku privredi tokom pandemije koronavirusa, a njime je predsedavala potpredsednica Vlade RS Srebrenka Golić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Seka

    Bravo za RS !!! To isto bi i Vucic morao momentalno da primeni u Srbiji. I nas zaposlene kod privatnika morao bi konacno da zastiti,a ne da rade sa nama sta im je volja.