Poslovni ljudi u Srbiju mogu da uđu bez PCR testa

Foto: Pixabay

Strani i domaći državljani koji u Srbiju dolaze zbog posla od prošle nedelje granicu mogu da pređu po pojednostavljenoj proceduri, drugačijoj od pravila koja važe za ostale putnike, navodi se u saopštenju.

Na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS), Vlada Srbije putnicima koji iz poslovnih razloga dolaze u Srbiju omogućila da pređu granicu uz prethodnu najavu Komori, a da naknadno, u roku od 24 sata po ulasku u zemlju, pribave i dostave negativan brzi antigenski test na prisustvo koronavirusa, izdat od referentne laboratorije u Srbiji.

PKS će o dolasku osobe blagovremeno obavestiti graničnu policiju, kako bi im bio omogućen prelazak granice.

Za najavu dolaska, sve potrebne informacije i podršku potrebno je da se obrate Privrednoj komori Srbije 48 sati pre planiranog ulaska u Srbiju, posredstvom imejla: inocovid19@pks.rs.

Svi oni koji imaju negativan PCR test na virus SARS-Cov-2, izdat od referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 sati, mogu da uđu u Srbiju bez prethodne najave PKS.

Nove procedure neće se primenjivati na one koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, a kojima je prethodnom odlukom omogućen ulazak u Srbiju bez PCR testa.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara