Postavljen most, biće spiralno stepenište i lift - biciklom do keja

Tender za rekonstrukciju Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave i Savskog keja na tom potezu biće raspisan 7. maja, kaže Goran Vesić.

Gradski menadžer je najavio i da će sedam do 10 dana nakon toga biti raspisan i tender za uređenje Trga Republike gde će se, po prvi put, radovi odvijati tokom celog dana, 24 sata. 

On je na RTS-u rekao da je prošlog vikenda u okviru prve faze izgradnje pasarele koja povezuje Kalemegdansku tvrđavu i Beton halu postavljena čelična konstrukcija, te da je u planu da se u tom delu urade spiralno stepenište i lift. 

Gradski menadžer je naveo da će na vrhu lifta biti postavljena skulptura koju su radili britanski vajar Ričard Dikon i naš umetnik Mrdjan Bajić. 

Vesić je rekao da će druga faza radova početi u septembru, trajaće 150 dana, a cilj ovih radova je da se pešačka zona u centru grada poveže sa Savskim kejom. 

"Prvi put će građani moći da se od palate Albanija spuste na Savski kej pešice ili biciklom, pošto će biti napravljena i biciklistička staza", rekao je Vesić. 

On je naveo da će se raditi i gondola koja će povezati Ušće sa Beogradskom tvrđavom, tako da će građani sa Ušća gondolom moći da dolaze na Kalemegdan.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara