Postavljen prvi "zajednički frižider" u Beogradu (Video)

Nova ekonomija

Prvi "Zajednički frižider" postavljen je danas u Beogradu na Dorćolu. Ideja ove inicijative je da svako može da donese i ostavi hranu u njemu, a da oni kojima je potrebna pomoć, dođu i posluže se. Iza ovog projekta stoje mlade klimatske aktivistkinje iz organizacije WWF (World wide fund for nature).„Morale smo da prevaziđemo puno izazova i verujemo da je baš zato inicijativa tako dobro razrađena. Zahvalne smo svima koji su nas podržali i nadamo se da će ova akcija zaista pomoći onima kojima je to najpotrebnije, i podstaći druge da se pokrenu za lepšu budućnost za sve nas. Emilija i ja hoćemo da postavimo i Zajednički ormar, da smanjimo bacanje garderobe koje isto doprinosi klimatskoj krizi, ali i da nastavimo da se bavimo problemom bacanja hrane, da podižemo svest o ovom problemu i podstičemo pozitivne promene na sistemskom, zakonskom i individualnom nivou”, kaže Tamara Stojković, iz Inicijative Zajednički frižider.

Kako je rečeno u ovoj organizaciji, u planu je da se zajednički frižideri postavljaju širom Srbije kako bi se što efikasnije rešio problem gladnih. Kako da se uključite i pomognete donacijom hrane, pogledajte u videu:

Podsećamo, sedam odsto stanovništva u Srbiji na granici je siromaštva. Istovremeno, dnevno se u Srbiji baci dva miliona kilograma hrane, podaci su Inicijative "Spasimo hranu".


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.