FOTO: N1

Politika:

Potporni zid u Grdelici, koji se srušio, građen bez građevinske dozvole

FOTO: N1

Potporni zid u Grdeličkoj klisuri, koji se nedavno obrušio, izgrađen je bez građevinske dozvole, piše Politika.

Taj list navodi da je samo prvi projekat za potporni zid na Koridoru 10 iz 2010. godine dobio zeleno svetlo, ali po njemu nije građeno, kao i da je 11 izmena prošlo mimo zakonske procedure.

Podsećaju i da bi taj infrastrukturni projekat trebalo da bude završen do kraja godine.

"Sasvim je izvesno da će taj rok biti prekoračen, budući da je izvođač radova španski Azvi napustio gradilište, s obrazloženjem da nema ugovor za dodatne radove, a stabilizaciju kosine na deonici Grdelica - Caričina dolina preuzela je firma Integral inženjering iz Republike Srpske", navodi Politika.

Od rušenja zida prošlo je desetak dana, a i dalje je nejasno ko je odgovoran za propuste koji su načinjeni na ovom gradilištu. Iz prijave Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je protiv 16 inženjera podneta Sudu časti Inženjerske komore, može se videti da procedure nisu poštovane.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Sveta

    Mislim da je potrebno znati i ko i na kojem fakultetu je izdao diplome tim inžinjerima koji su radili na te projekte, ispravljali, crtali i precrtavali i kasnije radili bez odobrenja... Naime postoji mogućnost da su to inžinjeri sa diplomama zaslužnih za promenu vlasti i režima u Srbiji pa se sada to lomi o pleća naroda,......