Foto: Pexels

Pouzdani test na trihinelozu najbolja tehnološka inovacija u Srbiji

Foto: Pexels
Inovacija „Trichinella c-ELISA test" tima „Unitrih" iz Beograda pobednik je ovogodišnjeg Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2019. godine, saopštila je Privredna komora Srbije.

Pored Unitriha, u finalu koje je održano u studiju RTS-a u Košutnjaku, takmičili su se timovi: Anora sa inovacijom „Pametna rukavica za slepe", Domtruf sa inovacijom „Novi prehrambeni proizvodi, tehnologija izrade inovirane tehničke opreme prilagođene preradi i plantažiranju tartufa", IMPTehna sa inovacijom „Robotizovana automatska protivgradna stanica", PropokanPro sa inovacijom „Protivpožarni kanal za ventilaciju i odvod dima zaštićen PP premazima" i tim RedForestLab, sa inovacijom „PBS".

Organizator Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju NTI 2019 je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Tehnološko-metalurškim fakultetom iz Beograda i Radio televizijom Srbije i Vojvodine.

Tročlani timovi su, nakon emitovanog priloga o inovaciji, odgovarali na pitanja žirija, a potom, i prezentovali takozvani „zlatni minut".

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji se tradicionalno održava od 2005. godine sa ciljem podsticanja preduzetničke inovativne klime i podrške preduzetnicima - istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i pronalaske pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara