Povećan broj osnovanih preduzeća i preduzetnika

Foto: Nova ekonomija/Paola Felix Meza

Broj registrovanih preduzeća osnovanih u prvoj polovini ove godine veći je za 12,5 odsto, a broj preduzetnika povećan je za 23,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, objavila je Agencija za privredne registre (APR). 

U prvih šest meseci 2022. godine, prema podacima APR, registrovano je  25.816 osnovanih firmi, za 4.520 više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Broj osnovanih preduzeća u pRvih šest meseci ove godine iznosi 5.569, dok je broj obrisanih preduzeća 1.866 firmi, što je za 269 više nego lane.

Prvih pet registrovanih pretežnih delatnosti kod osnovanih preduzeća su: nespecijalizovana trgovina na veliko, računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem, izgradnja stambenih i nestambenih zgrada, otvaranje restorana.

APR: PROFIT PRIVREDE 679,9 MILIJARDI DINARA U 2021. GODINI

Prvih pet registrovanih pretežnih delatnosti kod osnovanih preduzetnika su: ugostiteljstvo - restorani i pokretne ugostiteljske usluge, konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem, računarsko programiranje, frizerski i kozmetički saloni, drumski prevoz tereta, prema podacima APR.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.