"Povratak u bioskope" počinje 1. jula

Foto: Pixabay

Bioskopi u Srbiji će, nakon tromesečne pauze, od 1. jula početi sa radom, povodom čega sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije, uz podršku Privredne komore Srbije i Filmskog centra Srbije (FCS), organizuju akciju "Povratak u bioskope".

Publika će od 1. do 15. jula filmove moći da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu, a cena karata za projekcije će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti snižene na 200 dinara.

Cena će važiti za sve filmske projekcije.

"FCS snažno podržava ovu akciju, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Republike Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju", izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić.

Jedinstveni repertoar će u svim bioskopima činiti oko dvadesetak naslova, najuspešnijih filmova iz tekuće i prethodne godine, kao i ostvare ja kojima je usled nastupanja pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere, dodaje se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara