Foto: Pixabay

Poziv za program promocije preduzetništva vredan 300 miliona

Foto: Pixabay

Preduzetnici-početnici, poljoprivredna gazdinstva, mikro i mala privredna društva starosti do dve godine, kao i svi koji su zainteresovani za otpočinjanje sopstvenog biznisa mogu da se prijave za učešće u programu putem kom će biti dodeljeno do 300 miliona dinara.

Javni poziv za Program promocije preduzetništva i samozapošlјavanja sprovešće Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KfW) i Privredne komore Srbije.

Program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh startap projekata - stručnu pomoć, petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite kod komercijalnih banaka, garanciju za te kredite, bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20% ukupnog investicionog ulaganja, ali do 360.000 dinara.

Povoljni bankarski krediti u maksimalnom iznosu od 3,6 miliona dinara dodeljivaće se za finansiranje investicija kao i za obrtna sredstva, uz nižu kamatnu stopu koja je fiksna u maksimalnom iznosu od 5,99% na godišnjem nivou.

Još jedna od pogodnosti za korisnike kredita je ta da kolateral može biti samo predmet finansiranja kao i da su maksimalni troškovi i naknade koje banka naplaćuje korisniku kredita do 1% jednokratno.

Poziv za učešće u programu je otvoren dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 31. decembra 2019. godine.

Sve informacije o Programu i neophodna dokumentacija za prijavu dostupne su na sajtu Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara