FOTO: N1

Pozlilo štrajkaču glađu zaduženom u švajcarskim francima

FOTO: N1
Građani zaduženi u švajcarskim francima, koji već pet dana protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda, predali su tom sudu danas dodatnu dokumentaciju. Jednog od učesnika protesta koji je pre pet dana stupio u štrajk glađu hitna pomoć prevezla je u bolnicu jer mu je pozlilo.

Udruženje građana zaduženih u švajcarskim francima podnelo je dodatnu dokumentaciju Vrhovnom kasacionom sudu koja se sastoji od primera presude evropskih sudova, memorandumi koje su slali nadležnim institucijama, reklamni materijali banaka pomoću kojih su ih one nagovarale da se zadužuju u valuti.

Oni su jutros zahtevali hitan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim. Kako navode, niko od nadležnih ih do sad nije kontaktirao od kako su stupili u štrajk.

PROČITAJTE JOŠ:


Član udruženja koji je stupio u štrajk glađu pre pet dana je u veoma lošem stanju i pozlilo mu je, zbog čega je interenisala hitna pomoć. Ona ga je prenela na dalju procenu zdravstvenog stanja.

U udruženju najavljuju da će radikalizovati proteste jer ih niko nije kontaktirao, što znači da će u štrajk glađu stupiti još neki članovi udruženja CHF Srbija. Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Nata

    Tako im i treba. A što su zarobili radnike iz zgrdae, to nikom ništa! Bruka!