Foto: Pexels

Udruženje banaka Srbije:

Pravno shvatanje klauzule VKS o indeksiranju kredita u "švajcarcima" unosi nesigurnost

Foto: Pexels
Pravno shvatanje o punovažnosti valutne klauzule kod ugovora o kreditu u švajcarskim francima i konverziji Vrhovnog kasacionog suda unosi pravnu nesigurnost, saopštilo je Udruženje banaka Srbije.

Oni su naveli da razumeju građane koji se nalaze u teškoćama i da su i sami već pokazali spremnost da se nađe rešenje za problem zaduženih u švajcarskim francima, ali su istakli da smatraju da zakoni moraju imati jasno značenje kako bi se predvidele pravne posledice koje mogu nastupiti za one koji postupaju ili ne postupaju po propisima. 


"Ako toga nema, nema ni pravne sigurnosti. Stoga Udruženje banaka Srbije očekuje da se jasno precizira na kojim se zakonskim propisima zasnivaju svi izneti stavovi u Pravnom shvatanju Vrhovnog kasacionog suda u cilju očuvanja pravne sigurnosti. Naše članice su u Srbiji investirale preko 5,7 milijardi evra u kapital, zapošljavaju 23 hiljade ljudi i kreditiraju privredu i građane sa oko 20 milijardi evra, te kao značajan činilac finansijskog sistema smatraju da se ovom pitanju mora posvetiti posebna pažnja", navodi se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara