Predlog direktora škola: Učenici u klupama svake druge nedelje

Pixabay

Škola od 1. septembra bi trebalo da bude organizovana tako da učenici povremeno, barem svake druge nedelje dolaze u školu. Ocenjivanje online nema smisla jer je primećeno da je broj odličnih učenika u gimnazija,a porastao sa 45 odsto na 60, kazao je za Danas Ivan Ružičić, predsednik UO Društva direktora škola.

Podsećamo, ministar prosvete je kazao da je u opticaju nekoliko modela nastave u zavisnosti od bezbednosnih rizika, veličine i kapaciteta škole, a da je ideja da mlađi razredi idu u školu. 

On je kazao da će se UO sastati sledeće nedelje i Ministarstvu ponuditi svoje ideje i rešenja za organizovanje nastave. 

Kako je rekao, nastavnici ne bi trebalo da predaju dva puta isto jer bi to bilo veliko opterećenje.

Njegov predlog je da časovi traju 35 minuta, da se odeljenja podele na 15 učenika i da nastavu jedne nedelje sluša jedna polovina učenika, a naredne druga.

Treba napraviti i krizni raspored zvonjenja kako na odmor ne bi izlazili svi u isto vreme. 

Na pitanje kako obezbediti dovoljan broj đaka, on kaže da bi bila šteta da isti nastavnici moraju da dolaze i pre i popodne. Moguće je da jedan predaje recimo hemiju  svim odeljenjima prvog razreda, a da đake ispituju njihovi nastavnici. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (7)

 • Skeptik

  Kako se na taj način bilo šta postiže ako idu svake druge nedelje znači prelazili bi samo polovinu gradiva a opet bi bili jednako izloženi pri odlasku i povratku iz škole da ne pričamo prosvetnim radnicima ovako direktori samo pokušavaju da pokažu da su i oni dali neki kreativni doprinos a šta je sa prosvetnim radnicima i šta je sa novim podatkom koji pokazuje da su upravo deca najveći prenosioci virusa

 • Kostadin

  Izjasnite se već jednom kako će deca ići u školu?Kao da ste nešto novo napisali znamo da je uspeh učenika nerealan završetkom ove školke godine.Sve je to ponizilo i razočaralo decu koja su vredno radila.

 • Maja

  Ne vidim razliku da li ce ici svaki dan ili po jednu nedelju isto tako i 45 minuta ili 35 min.izbaciti likovno muzicko i fizicko to neka rade kod kuce biologiju istoriju i geografiju samo casove gde ce biti ispitivani predavanja onlajn.sve ostalo moraju imati predavanja jer i ovako su mnogo propustili

 • Ja

  Ocenjivanje mora u školi,to je svima vazno,drugo nista nije vazno,da li ce deca razboleti je nebitno al je bitno da neko nesto ne prepise,cista frustracija prosvetnih radnika,to su bolesnici koji uzivaju u mucenju dece cast izuzetcima,.Vaznije je da li je dvojka ,trojka ,petica nego neciji zivot.To su psiholozi koji nam uce decu,sad se vidi za koga su bitne ocene za njih ili roditelje,.Samo me zanima ko ce biti odgovoran ako pocnu deca da se razboljevaju,a direktori svoje predloge neka zadrze za sebe,jer sve sto obecaju trajaće dan dva i bice rasulo,samo lazu,pravi manipulatori,skole se ne ciste ni u normalnim okolnostima,samo radi reda malo vode u kofu i to je to.Stidite se ,to su NASA deca.

 • Goga

  Čitam i ne mogu da verujem... šta vam sve neće pasti na pamet !?!?!? Koje vi kombinacije imate ?!!!! Nijedna ne odgovara svima, što je u svemu ovome i jedino razumljivo. Sve su vam priče "u interesu dece", kaobajagi... A najmanje mislite baš na decu. Iskidaćete ih svojim koještarijama. I još vam smeta što imate veći procenat odličnih. A da li je ikome palo na pamet da je mnogima lakše da uče i nauče van časova na kojima se često događaju raznovrsna ometanja časa/predavanja, nekvalitetno prenošenje znanja učenicima (što,nažalost, nije retkost), subjektivno i nepravedno ocenjivanje učenika (nažalost, uopšte nije retkost), što su možda došla do izražaja i ona deca kojoj više odgovara da rade i uče u neko drugo doba dana, izvan grupe u miru i tišini, bez narušavanja koncentracije, sa svim svojim raspoloživim vremenom........ Gde će vam duša? Kad je nastava redovna, za slab opšti uspeh učitelji i nastavnici prebacuju krivicu na roditelje: "Ne radi se kući dovoljno sa decom"; kad se deci pomogne i pokažu bolji rezultat: "Deca ne rade samostalno"...... Nikad niste zadovoljni!!! A deca moraju sve to da trpe!

 • Проф

  Хоће ли неко у овој држави за нешто да пита наставнике?Који директори,саветници и министри?Ваљда ми најбоље знамо стање у учионицама.Сви побегли из учионице и носевима остају облаке,врло брзо су све проблеме заборавили. Пустите нас да нормално идемо у школу,престаните с овом фарсом већ једном.Кад нас грип сведе на 50% зими ,тада нас не види нико од горе наведених.Која онлајн настава?То је обично преписивање и подваљивање!

 • Cvele

  Skole cebiti otvorene a nastava ce biti onlajn.

Vidi sve komentare (4)