Predsednik Vučić ne isključuje mogućnost online nastave

Nova ekonomija

Predsednik Aleksandar Vučić ne isključuje mogućnost onlajn nastave u novoj školskoj godini zbog epidemije koronavirusa i navodi da će đaci ići u školu ukoliko budu postojali uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja.

"Još ne mogu da odgovorim da li će deca ići u školu. Voleli bismo da idu. Važno je da ulažemo u obrazovanje i znanje, da deca rade i bilo bi dobro da idu u školu. Ako budu postojali dobri uslovi koji garantuju sigurnost i očuvanje zdravlja, deca će ići u školu", rekao je Vučić novinarima u Batajnici, prenosi RTS.

Podsećamo, ministar prosvete je obelodanio kako će se odvijati nastava od 1.septembra.

Predviđeno je da roditelji sami odluče da li će deca ići u školu ili će nastavu pratiti online. Prednost u nastavi uživo imaju mlađi razredi do 4.razrada. 

Modeli nastave na daljinu koju je predložio ministar prosvete Mladen Šarčević nisu sprovodivi u praksi i otvaraju niz pitanja na koja on očito nema odgovor.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković kaže i se država nije pripremila za pravu onlajn nastavu već se to svodi na tv časove. 

Da bi onlajn nastava zaista to i bila, potrebna je interakcija sa nastavnikom, kažu sagovonici Danasa.

Istraživanje Unije je pokazalo da u prvom talasu pandemije, 10 odsto učenika nije moglo da prati nastavu uopšte jer nisu imali računar i TV, a procenjuje se da je još 50 odsto sigurno bilo sprečeno da gleda tv nastavu jer imaju samo jedan računar u kući

Ona kaže da je u srpskim nesulovnim učionicama nemoguće ispuniti uslove o 15 učesnika i četiri metra kvadratna po učeniku.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (5)

 • Talicni Tom

  Znaci i kada mi se zapusi WC solja znam koga treba da pozovem. Pa ovaj se u sve razume, tako da nas sveopsta njegova razumnost sigurnim koracima vodi u napreDNO.

 • Slaven

  A kakve on veze ima sa tim? Jel' mozda postao i profesor?

 • Bubuleja

  To sto On odlucuje hoce li deca ili ne ici u skolu je jedna od nadleznosti koju predsedniku SNS-a daje Ustav. Zbog toga u Ustavu i postoji recenica: Predsednik odlucuje u okviru svojih i tudjih nadleznosti bez obzira da li je odluka u skladu sa zdravim razumom ili ne.

 • Vuk samotnjak

  Pa, jel se on sad i za to pita?

 • bole

  Zar se u predsedničke ingerencije ubraja i odlučivanje o tome kako će deca poći u školu u septembru mesecu?

Vidi sve komentare (2)