Prekoputa Delta sitija niče još jedan mešoviti gradski centar

Foto: Nova ekonomija

Građevinsko zemljište površine oko 9.300 kvadrata u novobeogradskom Bloku 58, prekoputa naselja Belvil i tržnog centra Delta siti, Grad Beograd je za 829,1 milion dinara prodao kompaniji "Lola real estate doo", prenosi eKapija.

U skladu sa planom generalne regulacije, na ovoj lokaciji planirana je izgradnja mešovitih gradskih centara koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih sadržaja sa stanovanjem, dok je u prizemlju planiranih objekata obavezna izgradnja komercijalni sadržaji.

Oglas za prodaju raspisan je sredinom marta, a zemljište je prodato na javnom nadmetanju održanom 15. aprila. godine.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je navela da je na javno nadmetanje stigla samo jedna prijava, kompanije "Lola real estate", koja je i manjinski suvlasnik na obe građevinske parcele.

U Direkciji dodaju da će pored prihoda od prodaje zemljišta u budžet grada biti uplaćena i sredstva od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koji će investitoru biti obračunat u postupku pribavljanja građevinske dozvole.

"Obaveza investitora je da u okviru parcele izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta, dok će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda sprovesti neophodno opremanje javnog zemljišta do granice parcela koje su bile predmet prodaje", navodi eKapija.

Kirije u Beogradu manje za 20 odsto

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara