Preminuo novinar Dragan Milivojević

Foto: YouTube

Dragan Milivojević, nekadašnji glavni urednik novosadskog Dnevnika i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) preminuo je u 65. godini, saopštio je UNS.

Dragan Milivojević rođen je 30. septembra 1956. godine u Rekovcu. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Bio je glavni i odgovorni urednik lista Dnevnik od 2014. do 2016. godine i dugogodišnji šef dopisništva tog lista iz Beograda.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1982. godine u studentskom Radiju Indeks i Drugom programu Radio Beograda. Radio je u Informativnom programu tadašnje Televizije Novi Sad, a zatim odlazi u zagrebački Vjesnik na mesto komentatora spoljne politike, urednika vesti i prve strane ovih novina.

Posle novinarskog angažmana, Dragan Milivojević je bio pomoćnik generalnog direktora "Nova komjunikejšns", a u njegovoj biografiji ostaće zabeleženo da je jedan od autora knjige "Dosije Vojvodina" i jedan od osnivača Naprednog kluba.

Član UNS-a bio je od 1992. godine.

Redakcija Nove ekonomije izražava duboko žaljenje zbog smrti kolege Dragana Milivojevića sa kojim je imala dugogodišnju uspešnu saradnju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara