FOTO: Pexels

Prepakivanjem voća iz EU i njegovom prodajom oštetili budžet za milion evra

FOTO: Pexels

Poreska uprava je saopštila da se 80 lica protiv kojih su podnete krivične prijave za izvoz voća iz EU koje su lažnim papirima predstavljali kao proizvode Srbije oštetili budžet Srbije za 118,5 miliona dinara (milion evra).

Poreska policija i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su zajedničku krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Beogradu protiv 80 lica od kojih je 36 uhapšeno za poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj novca i poreski kredit, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, pranje novca, zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba službenog položaja.

Navodi se i da su osumnjičeni protivpravno pribavili imovinsku korist od 439,3 miliona dinara.

Policija je uhapsila tu grupu ljudi zbog sumnje da su uvozili voće i povrće iz Evropske unije i uz lažnu dokumentaciju prodavali ga kao proizvode iz Srbije.

Sumnja se da su odgovorni u kompaniji "Vip Fruit" voće poreklom iz zemalja EU prepakivali u hladnjači i tovarili u kamione za transport koje je angažovalo preduzeće "Kleri Fruit", a kako bi prikrili poreklo robu mešali sa istom vrstom voća koje su kupovali od domaćih proizvođača i izrađivali lažnu dokumentaciju o poreklu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara