Prioritetni prelazak granice za kamione sa voćem, povrćem i mesom

Foto: Pixabay

Prioritetni prelazak teretnih vozila sa voćem, povrćem i mesom obezbeđen je na graničnim prelazima Batrovci sa Hrvatskom, Horgoš sa Mađarskom i Vatin sa Rumunijom, saopštila je Privredna komora Srbije.

"S obzirom da ove vrste roba zahtevaju poseban temperaturni režim i kratak rok do prodaje, a da na navedenim prelazima na izlasku sa carinskog područja Srbije postoji znatno zadržavanje teretnih vozila, postignut je dogovor da Sektor za informacione i komunikacione tehnologije Uprave carine RS na dva sata dostavlja najavu Upravi granične policije koja sadrži podatke iz izvoznih deklaracija (C1) o registarskim oznakama prevoznog sredstva i tarifnim oznakama, kao i unete šifre carinskih ispostava izlaska Batrovci, Terminal Horgoš i Vatin, kako bi transporteri imali prioritetan prelazak granice", navodi se u saopštenju.

Ukoliko dođe do promene carinske ispostave izlaska, odnosno, kada se prevozno sredstvo pojavi na drugom graničnom prelazu od upisanog u izvoznoj deklaraciji, neće biti omogućen prioritetni izlazak.

Mera je uvedena na osnovu inicijative Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pokrenute na zahtev poslovne zajednice, uz saradnju MUP i Uprave carina.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Iz no Good

    Ništa nije obezbeđeno niti novo hladnjače su uvek imale prioritet na graničnim prelazima.