Foto: N1, Screenshot

Pritisci na jedinog profesora FON-a koji je potpisao žalbu protiv ministrovog doktorata

Foto: N1, Screenshot
„Problemi sa kojima se suočavam u radu na FON-u su teško podnošjivi i na granici iracionalnog", izjavio je za Danas Božidar Radenković, profesor Fakulteta organizacionih nauka koji se jedini javno usprotivio u vezi sa doktoratom Siniše Malog.

Nedavno glasanje stručne komisije na FON-u, koja je utvrdila da je doktorat Siniše Malog originalno naučno delo, prošlo je bez ijednog glasa protiv. Razlog je što je profesor Radenković bio službeno van zemlje.

Radenković smatra da je veliko iznenađenje što je 28 koleginica i kolega ostalo uzdržano i „smoglo snage" da se time usprotivi odluci Etičkog komiteta i stručne komisije. On ističe da ovaj plagijat ozbiljno ugrožava ugled Univerziteta u Beogradu i da je u ovoj doktorskoj disertaciji očigledan.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini je profesor Fakulteta organizacionih nauka koji je potpisao žalbu na odluku NN veća FON-a o doktorskoj disertaciji Siniše Malog po kojoj je doktorat Malog originalno naučno delo, iako je utvrđeno da je prepisao 7 odsto teksta. Do sada je peticiju potpisalo preko 130 lica, a uz obrazloženje, navedeni su do sada neobjavljeni dokazi da je Mali direktno preveo iz doktorske teze dr Stefanosa Hailemariama više od maksimalnih tri do četiri odsto koje stručna komisija priznaje.

 Za njega dokazi koje je napisao Raša Karapandža, profesor za korporativne finansije, koji je još u julu 2014. analizirao i osporio doktorat Siniše Malog, dovoljni, jasni i nedvosmisleni.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara