Prošle godine potpisano 40 ugovora o dodeli subvencija investitorima

Pixabay

Ministarstvo privrede zaključilo je prošle godine 40 ugovora o dodeli finansijskih podsticaja investitorima, navodi se u izveštaju o radu ovog ministarstva za 2019, objavljenom u Godišnjem izveštaju o radu Vlade Srbije.

Odobrena su sredstava podsticaja u ukupnom iznosu od 127, 4 miliona evra.  Pogledajte u TABELI u nastavku teksta koliko je ko dobio.

Ukupna vrednost planiranih investicija za realizaciju investicionih projekata na osnovu navedenih ugovora iznosi 783.774.004,99 evra. 

Realizacijom ovih investicionih projekata otvoriće se najmanje 12.411 novih radnih mesta.

Podsećamo, neke kompanije su već najavile odlaganje investicija zbog aktuelne situacije. 

Subvencija se ne dobija u punom iznosu već u ratama, kad kompanija zaposli određen broj radnika i izvrši planirani deo investicije.

Subvencije za strane investicije: Politički poeni o državnom trošku

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Prerijski vuk

    ZF Serbija d.o.o. Pancevo,zaposleno 1.000 radnika,ukupnih subvencije 19.600 evra po radniku,sta drzava dobija.Uzimaju strane kredite da bi taj novac dali stranom investitoru.Da je tih 1000 radnika otislo na privremeni rad u EU,slali bi barem po 500 evra mesecno kuci.Drzava bi dosla do 500 hiljada evra mesecno ili 5,1 milion godisnje.Tito je bio bolji privrednik,od doznaka radnika iz sveta gradio je sopstvenu privredu i infrastrukturu,nisu mu trebali kinezi i azerbejdzaci.

  • Bacvanin

    Takva privreda sa stranim investitorima nemoze sama sebe da odrzava i treba joj drzavna pomoc iz budzeta,iz njih se nemoze izvuci ni jedan dinar za nova ulaganja u prosirenje privrede ili imfrastrukture.