Problem lekara u samoizolaciji biće rešen posebnim aktom

Foto: Pixabay

Obračun naknada za zaposlene koji se nalaze u samoizolaciji će biti rešen posebnim aktom Vlade Srbije, a da bi ostvarili svoja prava radnici će morati svom poslodavcu da dostavi rešenje nadležnog organa o samoizolaciji, navelo je Ministarstva rada za Insajder.

Prethodno je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavilo da će zaposlenima u Kliničkom centru Niš, kojima je određena obavezna mera samoizolacije usled opasnosti od širenja koronavirusa, plata biti umanjena za trećinu kao da su na bolovanju.

Zaposleni KC su tom prilikom kazali da nisu dobili dokumenta neophodna za otvaranje bolovanja, na osnovu kojih bi im se po važećem Zakonu o zdravstvenom osiguranju isplaćivala umanjena plata.

Zoran Radovanović, direktor te zdravstvene institucije, je kazao da to nije bila samostalna odluka, već da je doneta na osnovu navedenog  zakona i mišljenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predstavnici nadležnih institucija su u međuvremenu za Insajder naveli da će Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo zdravlja, ispitati ove navode. 

Sindikati traže punu platu za lekare na bolovanju

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara