FOTO: Nova ekonomija

PROBLEMI ZA GRAĐEVINSKE DOZVOLE: Deset odsto zaposlenih otišlo na lični zahtev

FOTO: Nova ekonomija

Deset odsto zaposlenih u Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda napustilo je prošle godine ovaj sekretarijat što utiče na radni proces i brzinu izdavanja lokacijskih uslova, građevinskih i upotrebnih dozvola, pokazuje godišnji izveštaj o radu Gradske uprave.

Tokom godine penzionisana su 4 radnika, 10 zaposlenih je na lični zahtev ili iz drugih razloga prešlo u drugu organizacionu jedinicu, gradsku opštinu ili javno preduzeće, 2 zaposlenih je raspoređeno u ovom Sekretarijatu a radi u drugim organizacionim jedinicama Gradske uprave, a 2 zaposlenih je nalogom privremeno određeno da radi u drugoj organizacionoj jedinici Gradske uprave.

U isto vreme,  u radni odnos na neodređeno vreme primljeno 9 radnika, a 2 zaposlena su u izveštajnom periodu preuzeta na osnovu Sporazuma o preuzimanju zaposlenog iz drugog organa uprave. 

U izveštajnom periodu broj zaposlenih smanjio za 5, što predstavlja problem da radni procesi, naročito vrlo složena objedinjena procedura funkcioniše na planiran način, naročito u smislu postizanja izdavanja akata u vrlo kratkim zakonom definisanim rokovima, ocenjuje se u izveštaju. 

PROČITAJTE JOŠ: GRAD BEOGRAD IZDAO DOZVOLE ZA VIŠE OD MILION KVADRATA

U Sekretarijatu je sistematizovano 131 radno mesto, od toga je na kraju 2018.  bilo popunjeno 89 radnih mesta, 1 radnik je u radnom odnosu na određeno vreme i angažovano je 5 radnika po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima. 

I.PavlovićNovu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara