Prodaje se deo Beograđanke

Foto: Wikipedia

Grad Beograd oglasio je prodaju dela Palate Beograd, popularne Beograđanke, po početnoj ceni od 20,6 miliona evra, objavljeno je na sajtu Grada Beograda.

Prodaja će biti izvršena u postupku javnog nadmetanja, pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica, a u ponudi je više od 19 hiljada kvadrata poslovnog prostora.

Prijave za kupovinu mogu da se podnesu do 29. jula, a javno nadmetanje zakazano je za 31. jul.

Kako se navodi u oglasu, budući kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrednosti koja ne sme da bude niža od osam miliona evra.

Kupac mora da se obaveže i da neće promeniti namenu zgrade, jer kako se navodi na sajtu, Palata Beograd se nalazi pod statusom prethodne zaštite od od 16. aprila 2018, a u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom je od 14. aprila 2009. godine.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem ugovara i kazna u novčanom iznosu od 10 odsto postignute kupoprodajne cene, ako on u celosti ili delimično ne ispuni preuzete obaveze.

Takođe, neophodno je i da se na ime obezbeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Razgledanje nepokretnosti moguće je svakog radnog dana od 16. do 29. jula u periodu od 12 do 15 časova, uz obaveznu prethodnu najavu.

Palata Beograd, izgrađena je u periodu od 1969. do 1974, a njen projektant je bio arhitekta Branko Pešić.

Zgrada je visoka 101 metar i ima 23 sprata.

Ta činjenica, naime, izaziva zabunu, jer se projektant poistovećuje sa tadašnjim, čuvenim gradonačelnikom Beograda, Brankom Pešićem.

Reč je u stvari o dvojici ljudi sa istim imenom i prezimenom.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Zsuzsana

    Ima li još nešto za prodaju?