Prodate Mataruška i Bogutovačka banja za 1,84 miliona evra

Foto: Wikipedia/ Mihailo Jovanović/ https://commons.wikimedia.org/wiki/User:%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB%D0%BE_%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Preduzeće FMO Ekonom iz Ušća kod Kraljeva kupilo je Matarušku i Bogutovačku banju za 1,84 miliona evra, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), prenosi RTS. Novi vlasnik koji se jedini prijavio za licitaciju bavi se proizvodnjom metalnih ormara i kancelarijskog nameštaja.

Tri hotela, tri vile, tri restorana, dva depadansa, kao i objekti starih i novih kupatila, kao i sva pokretna imovina privrednog društva Mataruška i Bogutovačka banja DOO prodati su iz stečaja za 216.556.433,50.

Reč je o hotelima Termal i Žiča u Mataruškoj banji i Mineral u Bogutovačkoj banji.

Termal je najveći hotel, prostire se na 6.303 kvadrata, Mineral ima 3.045 kvadrata, dok u hotelu Žiča banji pripada treći sprat objekta površine od 400 kvadrata. 

Tri vile u Mataruškoj banji su površine nešto veće od hiljadu kvadrata.

OGLAŠENA PRODAJA MATARUŠKE I BOGUTOVAČKE BANJE

Detalji o pravu korišćenja izvorišta i termalne vode nisu bili navedeni u javnom oglasu za prodaju ovih banja.

Međutim, prema odgovoru koji je portal N1 dobio od Agencije za licenciranje stečajnih upravnika posle objave oglasa, a pre prodaje, kupac bi trebalo da "nasledi" sva prava korišćenja koje ima privredno društvo koje upravlja banjama.

"Obaveštavamo vas da stečajni dužnik koristi, u skladu sa zakonom, izvorišta vode kako u Mataruškoj Banji, tako i u Bogutovačkoj Banji. Budući da je predmet prodaje stečajni dužnik kao pravno lice budući kupac će steći i sva dosadašnja imovinska prava i prava korišćenja pravnog lica, u skladu sa zakonom", navodi se u pisanom odgovoru ALSU za N1.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.