FOTO: Pixabay

Produžen rok za projekat koji pomaže sektoru prerade voća i povrća

FOTO: Pixabay

 

Konkurs za program podrške privatnicima, naročito prerađivačima voća i povrća u Srbiji, koji finansira USAID, produžen je do 15. jula zbog velikog interesovanja, saopštilo je Udruženje ENECA. 

Ovo udruženje raspisalo je konkurs iz oblasti proizvodnje za privatne robne marke pod nazivom "Jačanje kapaciteta prerađivača voća i povrća uključivanjem u privatne robne marke domaćih i inostranih prodajnih lanaca”, koji finansira USAID a sprovodi Cardno Emerging Markets.

Cilj projekta je jačanje konkurentnosti srpskog sektora prerade voća i povrća kroz sistematsku podršku proizvodnji, brendiranju i boljem pristupu domaćem i međunarodnom tržištu za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike u Srbiji, radi razvoja proizvoda pod privatnom robnom markom za maloprodaju.

Zainteresovani mogu da preuzmu konkursnu dokumentaciju na sajtu www.eneca.org.rs ili je zatraže od udruženja ENECA preko mejla konkurs@eneca.org.rs ili na brojeve telefona 018/528-228 i 018/240-306

Konkursom će biti odabrano najmanje 10 mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika pre svega iz oblasti prerade voća i povrća sa teritorije cele Srbije osim teritorija Vojvodine i Beograda, navodi se u saopštenju.

Odabranim firmama biće pružena podrška za unapređenje poslovanja kroz set biznis i tehnoloških obuka i mentorstava, umrežavanje u okviru Udruženja domaćih proizvođača privatnih robnih marki i  povezivanje i ugovaranje prodaje sa domaćm i inostranim maloprodajnim lancima.

Podrška je namenjena isključivo firmama koje nemaju iskustva u proizvodnji pod robnim markama. Firme koje se već bave proizvodnjom pod robnim markama ne mogu aplicirati za projektnu podršku.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara