Proglašeni pobednici Evropskog kviza novca

Foto: Promo

Ana Mandić, učenica OŠ "Duško Radović" iz Beograda i Simeon Čonjagić, učenik Srednje ekonomske škole "Stana Milanović" iz Šapca, pobednici su Evropskog kviza novca, održanog 17. marta u organizaciji Udruženja banaka Srbije.

Ta organizacije je saopštila da je kviz uspešno reačizovan putem digitalne platforme Kahoot! uprkos tome što je održan drugog dana od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji,.

U takmičenju je, preko svojih uređaja od kuće, učestvovalo više od 200 učenika osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola iz cele Srbije.

"Čestitamo svim učenicima i nastavnicima na učešću u Kvizu i ostvarenom rezultatu. Iako je na snazi vanredna situacija u Srbiji, ovo takmičenje, kao i broj prijavljenih učesnika, pokazuju da smo mlade u Srbiji uspeli da zainteresujemo za finansije. U tom smislu nastavićemo sa aktivnostima finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja ne samo mladih, već i ostalih ciljnih grupa", naveo je rekao je Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja. .

Učenici koji su osvojili prvo i drugo mesto plasirali su se u evropsko finale kviza i imaće priliku da se krajem aprila, takođe putem interneta, nadmeću sa đacima iz ostatka Evrope za vrednu novčanu nagradu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara