Proizvođači prehrambenih proizvoda mogu da se prijave za program stručne podrške

Proizvođači prehrambenih proizvoda visoke vrednosti, inovativnih ili jedinstvenih na domaćem tržištu mogu da se prijave za program stručne podrške.

Program stručne podrške će obuhvatati blasti tehnologije prerade hrane, dizajna proizvoda, kao i pristupa tržištima i izvorima finansiranja.

Program pod nazivom "Dizajn hab za premijum hranu" sprovodi Bussiness Innovation Programs (BIPS) uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Na predstavljanju programa u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu je rečeno da će podrška biti obezbeđena za pet do sedam proizvođača prvoklasnih proizvoda u Srbiji.

Izabrani korisnici će proći kroz program u trajanju od osam meseci.

Javni poziv je otvoren 1. i traje do 25. marta.

"Mogu da se prijave sve kompanije koje imaju premijum proizvode već na tržištu ili imaju proizvode u ranoj fazi razvoja i ideju i plan kao da ih unaprede", rekla je agenciji Beta predstavnica BIPS Marijana Simić.

Ona je navela da zainteresovani treba da popune aplikacioni formular koji zajedno sa fotografijama proizvoda ili ambalaže šalju na e-mail adresu ms@bips.no.

Ona je navela da korisnik programa može da dobije pomoć domaćih i inostranih ekperata da unapredi tehnologiju proizvodnje svog proizvoda, poboljša dizajn pakovanja, za izlazak na tržište kroz kontakte sa maloprodajnim lancima i sektorima ugostiteljstva, za učešće na sajmovima kao i za pristup izvorima finansiranja za unapređenje poslovanja.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara