Prosvetari kažu ministrov plan nastave nesprovodiv u praksi

Nova ekonomija

Modeli nastave na daljinu koju je predložio ministar prosvete Mladen Šarčević nisu sprovodivi u praksi i otvaraju niz pitanja na koja on očito nema odgovor, piše Danas u štampanom izdanju.

Podsećamo, ministar prosvete je juče obelodanio kako će se odvijati nastava od 1.septembra.

Predviđeno je da deca idu u školu po nekoliko dana, ali ako ih roditelji puste. Kao i dosad predviđena je online nastava. Ocenjivanje će međutim biti isključivo u školi.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković kaže i se država nije pripremila za pravu onlajn nastavu već se to svodi na tv časove. 

Da bi onlajn nastava zaista to i bila, potrebna je interakcija sa nastavnikom, kažu sagovonici Danasa.

Istraživanje Unije je pokazalo da u prvom talasu pandemije, 10 odsto učenika nije moglo da prati nastavu uopšte jer nisu imali računar i TV, a procenjuje se da je još 50 odsto sigurno bilo sprečeno da gleda tv nastavu jer imaju samo jedan računar u kući

Ona kaže da je u srpskim nesulovnim učionicama nemoguće ispuniti uslove o 15 učesnika i četiri metra kvadratna po učeniku.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (6)

 • Vuk

  Pa dajte predlog kako dalje u ovoj situaciji ali ipak mislim da je bolje strajk jer vi samo to i znate

 • Darko

  Nastava na daljinu je izvodljiva.

 • Mladen

  Gospodin Sarcevic, pod hitno treba da ide iz prosvete,zajedno da saradnicima,cast izuzecima,tolika nesposobnost,neznanje,nekopetentnost.... ne zasluzuje cak ni komentar.

 • Šta je problem s komentarima

  Dokle ova Janković sindikališe, nikad ništa nije uradila, samo se slika u prvom redu. Npr.: "država se nije pripremila..." - pa, ta država si ti, zaoslata u komunizmu. TI se, preplaćena sindikalko, nisi pripremila, ništa doprinela, ništa predložila. Prava kvazisindikalka svake vlasti. Sram te bilo!

 • Naravno

  Da su škole neuslovne, za tu neophodnu higijenu posebno, možda su privatne ok, u ostalim, što ljudi kažu, nema nikad ni sapuna (btw, nema ni u toaletu GAK "Narodni front", verovali ili ne), toaleti su ogavni, grozne higijene uvek bili.

 • NEJASNO

  STA PREDLAZETE ????

Vidi sve komentare (3)