FOTO: N1

Protest "Stop krvavim košuljama" od Filozofskog do RTS-a

FOTO: N1
Protest pod sloganom "Stop krvavim košuljama" počeo je na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Uprkos kiši, plato ispred Filozofskog fakulteta je popunjen, a okupljenima se obratio glumac Branislav Trifunović. Nakon obraćanja, građani su krenuli u šetnju do Skupštine i do RTS. Kako javlja N1, kolonu obezbeđuje saobraćajna policija, a zaustavljen je saobraćaj u onim ulicama kojima se kolona kreće.

N1 prenosi i da u koloni nisu vidljivi uniformisani pripadnici policije, dok su u bočnim ulicama na više mesta raspoređeni policajci.

Kako je i najavljeno, na protestu nema stranačkih obeležja, a tu su i lideri većeg dela opozicije - Dragan Đilas, Boško Obradović, Borko Stefanović, Balša Božović, Nikola Jovanović, Miroslav Aleksić.

Na čelu kolone, koju predvode lideri Saveza za Srbiju, je veliki transparent "Stop krvavim košuljama" i dobošari. 

Učesnici skupa duvaju u pištaljke i vuvuzele i uzvikuju "Stranko napredna", "Izlazite napolje" i "Nećete se izvući". Protestna šetnja nastavljena je do zgrade Radio-televizije Srbije, gde su učesnici glasno uzvikivali "ua" i duvali u pištaljke, a u Takovskoj ulici kolonu učesnika protesta presleli su članovi Udruženja "Istinoljublje", koje je obezbeđivala policija. 

Kako je javio reporter agencije Beta, učesnike tog udruženja obezbedjuvala je policija. 

Učesnici skupa nose veliki transparent "Uvek pištaljka, nikad više puška", kao i manje na kojima piše "Majo, Marijane", "Za vladavinu prava i pravde", "Gašić Bata u mraku te savata". 

Pojedinci nose zastavu Srbije, duvaju u pištaljke, a razvili su i transparente "RIP perači prozora", "Neonaci Naprednjaci", "Bando krvava", "Zašto ćutiš Evropo","Dole vlada, svom snagom u glavu", "Otvorite medije za glavu opozicije" i "Svom snagom u glavu", a pojedini građani nose i fantomke.

Učešće na protestu su najavili, osim stranaka opozicije, i vojni sindikat, vojni penzioneri, lokalni i građanski front i studenti.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara