Vladan Vukosavljević FOTO: N1

Ministar Vladan Vukosavljević

Proverićemo da li su ustanove radile po zakonu u vezi s gondolom

Vladan Vukosavljević FOTO: N1
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će se to ministarstvo oglasiti o izgradnji beogradske gondole nakon što se utvrdi da li su ustanove kulture postupale sa zakonom.

"Ono što je važno Ministarstvu kulture, nije da li je gondola lepa i koliko će ljudi prevoziti, već da li su ustanove kulture postupale sa zakonom", rekao je Vukosavljević odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji povodom proglašenja rezultata konkursa Gradovi u fokusu 2019.

On je kazao da će ministarstvo obavestiti javnost kako su se ponašale ustanove kulture i stručnjaci za predmetnu oblast.

PROČITAJTE JOŠ:

Govoreći o navodima o cenzuri izložbe povodom 20-ogodišnjice od NATO bombardovanja u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu, Vukosavljević je kazao da je ministarstvo poslalo dopis tom centru u Parizu, ali da do sada odgovor nisu dobili.

"Mi insistiramo da se utvrde činjenice. Ako se utvrdi da je došlo do cenzure i izmeštanja izložbe tražićemo odgovornost svih koji su doveli do te žalosne situacije", rekao je Vukosavljević.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara