FOTO: VIkimedia

Pruga završena pre dve godine, a voz i dalje ne ide od Beograda do Pančeva

FOTO: VIkimedia
Pre dve godine završena je izgradnja i drugog železničkog koloseka između Beograda i Pančeva, ali Beovoz ne saobraća između ova dva grada.

Kada je 2017. završena izgradnja drugog pružnog koloseka, rečeno je da će se vozovi kretati brzinom od 120 kilometara na sat i da će se za dvadesetak minuta stizati od Beograda do Pančeva.

Ovaj saobraćaj, međutim, ne funkcioniše, i dalje nema direktne linije do Beograda.

"Gradonačelnik Pančeva je iskazao kooperativnost za rešavanje ovog problema i očekujemo da će se uskoro organizovati zajednički sastanak svih aktera", rekao je Miroljub Jevtić iz Sektora za infrastrukturu Železnica Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, ističe da je urađena studija sa Saobraćajnim fakultetom i da očekuje da će se na budućem sastanku zatvoriti finansijska konstrukcija, jer je vlada uložila značajna sredstva u obnavljanje infrastrukture.

Izgrađen je Tamiški most, dugačak oko 240 metara, sređene su i usputne železničke stanice.

"Direktor 'Srbijavoza' je dobio zadatak da se pozabavi tim pitanjem, da vidimo koliko je putnika, koliko ih je bilo", navodi ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović.

Pre nekoliko godina hiljade Pančevaca su koristile železnički saobraćaj. Tako se rastereti i izuzetno opterećen autobuski saobraćaj.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara