Putevi Srbije kupuju GPS uređaje za praćenje službenih vozila

Pixabay

Javno preduzeće Putevi Srbije raspisalo je  tender za nabavku sistema za praćenje službenih vozila, objavile su Novosti. Planirana je kupovina GPS uređaja za 226 putničkih i 23 teretna vozila za šta će platiti 2,9 miliona dinara, odnosno oko 24.000 evra.

U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da je neophodno da sistem omogući pozicioniranje vozila, prikaz putanje, praćenje vozila u realnom vremenu, kao i izveštaj o parkiranjima i zaustavljanjima. Važna stavka je i izveštaj o dinamici korišćenja automobila van radnog vremena, kao i o prekoračenju brzine. Traže i da im se omoguće pregledi fotografija kroz izveštaje.

V. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak za Novosti kaže da ovo nije prvi put da ovo preduzeće nabavlja ovaj tip opreme, ali da se ona do sada dobro pokazala i da je dala rezultate:

- Već četiri ili pet godina pratimo korišćenje službenih automobila u firmi i za to vreme je znatno smanjena potrošnja goriva. Pratimo ih gde idu i kada vraćaju vozila. Od kada tako radimo, uveli smo red i nema zloupotreba vozila.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara