Rade i na raspustu: Održana prva beogradska škola za YouTubere

KOMS

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) održala je prvu Školu za YouTubere od 3. do 10. februara 2020. u Beogradu, saopštio je KOMS.  Škola za YouTubere održana je u sklopu Young Media projekta koji KOMS sprovodi uz podršku DW Akademie.

Kako se navodi, najmlađi mladi (uzrasta od 15 do 18 godina) iz različitih delova Srbije prošli su obuku tokom koje su razvili svoja znanja i veštine iz oblasti snimanja video sadržaja, montaže i produkcije. 

Osim osnovnih tehničkih veština i znanja, učesnici su stekli znanja o YouTube etici i stvaranju sadržaja koji je u skladu sa vrednostima za koje se KOMS zalaže.

"Kako YouTube karijera zahteva više od pukih tehničkih znanja u oblasti snimanja i mmontaže, naši/e mladi/e YouTuberi/ke učili/e su i o javnom nastupu, nastupu pred kamerom, „kros promociji“ putem digitalnih kanala promocije, kao i pozicioniranju video sadržaja prilikom pretrage na YouTube platformi", navodi se u saopštenju.

Mladi YouTuberi učili su od 9 sjajnih trenera/kinja među kojima su bili iskusni YouTuberi, montažeri, stručnjaci za digitalni marketing i optimizaciju.  

Tokom obuke, osim učenja teorije, učesnici i učesnice su imali/e zadatak da izrade sopstveni video sadržaj za YouTube, što je doprinelo da naučeno prikažu kroz praktičan rad i dobiju opipljiv rezultat svog rada.

Deca u Americi bi da postanu jutjuberi, a u Kini astronauti

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara