Radnici "Pošte" obustavili štrajk, deo poštara nezadovoljan dogovorom

Predstavnici radnika Pošte i Vlade Srbije sinoć su postigli dogovor koji podrazumeva ukidanje suspenzija za sve radnike i povećanje plata za zaposlene sa najmanjim primanjima.

Kako N1 prenosi, iznos povećanja plata za sada nije preciziran.

Jedan od predstavnika poštara, Stefan Mitrović, navodi da je „veliki broj" radnika Pošte nezadovoljno postignutim dogovorom i „oseća se izigrano".

„Radnici koji su sinoć prisustvovali pregovorima pristali su na određena povećanja zarada, čime je izigrana većina radnika koji su učestvovali u obustavi rada ne samo zbog malih primanja, nego i zbog stanja u preduzeću", rekao je Mitrović.

On je naveo i da tim koji je sinoć oregovarao nije pred ostatak radnikaizašao sa predloženim rešenjem, već da su dogovor postigli „ispod žita".

Dodao je i da se posle postignutog dogovora ništa suštinski neće promeniti, da rukovodstvo preduzeća „ostaje u svojim foteljama", a da ispada da su Pošte protestvovale zbog „par hiljada dinara".

Radnici pojedinačnih pošti širom Srbije su devet dana štrajkovali zahtevajući plate u rangu republičkog proseka, zbog čega su stotine njih, najviše iz Vojvodine, suspendovano.

PROČITAJTE JOŠ: 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara