Foto: Nova ekonomija

Radnici "Pošte" odbili dogovor, nastavljaju štrajk

Foto: Nova ekonomija
Štrajk radnika "Pošte Srbije” je nastavljen nakon što su predstavnici zaposlenih sinoć odbili predlog Vlade Srbije da se najniže plate u tom preduzeću povećaju za 20%, odnosno za pet do šest hiljada dinara. 

Radnici javnog preduzeća prethodno su zahtevali da se plate poštara i šalterskih službenika izjednači sa prosečnom platom u Srbiji, prenosi N1.

Radnici "Pošte” su započeli sa protestom za povećanje plata prošlog ponedeljka, a za sada nema zvaničnih podataka koliko je od ukupno 15 hiljada zaposlenih trenutno u štrajku.

"Pošte” su štrajakovale i u martu, a protest je tada prekinut nakon što je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović obećao radnicima da će ispuniti dve trećine njihovih zahteva.

Predstavnici radnika su kazali da je rok za ispunjenje tih zahteva istekao 30. novembra, a da nijedan zahtev u međuvremenu nije ispunjen.

Prethodni predlog iznet pred radnike podrazumevao je da zarade zaposlenih budu veće za 13%, a da se preostalim od 2.500 zaposlenih sa najvećim primanjima zarada uveća za 5%.

PROČITAJTE JOŠ:Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • dejan

    Stiče se utisak da je bitno samo ugasiti požar, ali ne i rešiti uzrok problema. Obzirom da se obećava veća zarada samo za onaj deo preduzeća koji je nižeg obrazovnog niva, ravnoteža će biti svakako narušena na teret dela zaposlenih koji imaju viši nivo obrazovanja. Takođe niko ne pominje velik broj novoprimljenih koji su pojeli masu povećanja zarada za Poštu Drugim rečima ovo predstavlja loš primer koji samo otvara nove probleme i razdore. Poznat scenario za državne firme...za gašenje.