Foto: Nova ekonomija

Radnici u Kragujevcu zabrinuti zbog spajanja sa Renoom

Foto: Nova ekonomija
Radnici „Fijat-Krajsler automobila Srbija" u Kragujevcu zabrinuti su zbog eventualnog spajanja ove i kompanije „Reno", a iz operativnog menadžemta ih uveravaju da takav potez neće uticati na plan rada fabrike, pišu Novosti.

Kako se navodi, Fijat iz Torina nezvanično je saopštio da spajanje sa Renoom neće suštinski remetiti plan rada kragujevačke fabrike do 2022. godine.

S druge strane, montažne trake za proizvodnju novog modela „SUV" terenca proveravaće se krajem godine, kako bi 2020. godine počeo da se proizvodi.

PROČITAJTE JOŠ:

Menadžment kragujevačkog Fijata na česte medijske spekulacije o opstanku ove kompanije, kažu da nisu osnovne i da samo unose zabrinutost mđu radnike.

Oni podsećaju da su tokom prošle godine radnicima jasno izneli da je ta kompanija obuhvaćena planom proizvodnje ove grupacije u narednih pet godina, te da su tvrdnje o zatvaranju neozbiljne.

Radnike je dodatno zabrinula i informacija da će menadžement kragujevačkog Fijata tražiti od nadležnog ministarstva saglasnost da zaposleni budu još 95 dana na plaćenom odsustvu.

Zoran Marković, predsednik samostalnog sindikata ove kompanije, kaže za Novosti da se u slučaju podnošenja zahteva za odobrenje više od 45 radnih dana na plaćenom odsustvu mora pribaviti i mišljenje sindikata, koji do sada još nisu primili.
On navodi da se zaposleni brinu, jer su određeni mediji preneli takve informacije, a radnici su ove godine već bili 30 dana na plaćenom odsustvu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara