FOTO: Beoinfo

Radojičić: Potpisan ugovor za izgradnju gondole do Ušća

FOTO: Beoinfo
Projekat gondole je sve bližži realizaciji, jer je potpisan ugovor sa izvođačem radova, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

"Uplaćen je avans izvođaču radova koji je predviđen uslovima plaćanja po ugovoru. Kreće priprema projektno-tehničke dokumentacije neophodna za dobijanje građevinske dozvole, a zatim sledi realizacija sa rokom od 275 dana, tako da smo sada korak bliži tome da do kraja sledeće godine imamo gondolu" - rekao je Radojičić gostujući u Beogradskoj hronici.

On je istakao da, s obzirom na činjenicu da će povezati Kalemegdan sa Ušćem, gondola biti nova turistička atrakcija i moderan vid prevoza u regionu.

Govoreći o renoviranju stambenih zgrada u Beogradu, kojima je potrebna popravka lifta, krova ili fasade, što će biti velika investicija za stanare, Radojičić je podsetio da građani u poslednje tri godine imaju mogućnost da na 60 jednakih rata plaćaju rešavanje dugogodišnjih problema.

"To su problemi koje moramo partnerski rešavati, kako stanari tako i grad koji će posredovati s kreditorima u tražženju najboljih mogućih uslova" - ukazao je gradonačelnik, prenosi Sekretarijat za informisanje.


Radojičić je naglasio i važžnost takozvanih energetskih pasoša stambenih zgrada.

Objasnio je da, i pored toga što Grad nema zakonsku obavezu, traži način da pomogne vlasnike stambenih objekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti u cilju obezbeđivanja većeg komfora žživljenja, uššteda u potroššnji energenata i smanjenja računa domaćinstva.

Govoreći o gradskom prevozu, Radojičić je istakao da samo preduzeće tražži reorganizaciju i racionalizaciju.

"Sledeće godine planiramo da kupimo 200 autobusa, od toga 80 ekološški prihvatljivih kako bi dobili što zdraviji prevoz za naše sugrađane, a i poboljššali samu saobraćajnu sutuaciju u gradskom prevozu. Podatak o tome da svega 30 odsto građana plaća kartu je zabrinjavajući i moramo ga zajednički reššavati. Da bismo imali efikasniji gradski prevoz, mora se povećati broj ljudi koji plaća kartu. Zato ćemo kompanijama omogućiti pogodnosti za kupovinu pretplatnih karata za zaposlene" - istakao je gradonačelnik.

Govoreći o nadlžežnostima gradonačelnika, Radojičić je istakao da su ona velika i da je gradonačelnik nalogodavac budžeta, predsedavajući Gradskog veća i predstavnik grada.

"U 2019. godini ćemo razvojem projekata pametnog i zelenog grada, kao i konceptom uređenja funkcionisanja saobraćaja, nastaviti da radimo na tome da unapredimo kvalitet žživota sugrađana" - kazao je Radojičić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara