Radovi na novom mostu između Srema i Mačve teku po planu

Foto: Wikipedia/ Ванилица

Izgradnja novog mosta na Savi, koji će biti deo budućeg autoputa od Rume do Šapca napreduje, a rok za završetak radova je dve i po godine, preneo je RTS.

"I ovde radimo dugo, sedam godina, radimo zajedno dobro, sve se razumemo i mislim da ćemo brzo da završimo most i građevinski biće super", rekao je Ibrahim Husein iz azerbejdžanske firme Azvirt, koja je izvođač radova.

Obale Save će treći put kod Šapca spojiti novi most dug više od 1.300 metara sa 28 stubova, od kojih je sedam već podignuto, a spremni su i temelji za nove.

Šef projekta iz Koridora Srbije, Nikola Karadžić, navodi da je dve trećine šipova završeno, kao i da je dobar deo radova završen što se tiče sremske i mačvanske strane u zemlji, kao i da preostaje dobar deo radova koji se nalazi na samoj reci Savi.

U samo jedan temelj ugrađeno je 750 kubika betona i 62 tone armature. Leži na 13 šipova pobijenih u 25 metara dubine, a na njegovom nalivanju radilo je 15 sati više od 30 radnika.

"Napravio sam više ne znam koliko mostova, od juga do severa, Maroka, Rusije, ali na Savi je prvi i to je najveći izazov za mene", kaže Avdo Đedović, šef gradilišta.

Najveći izazov boće deo radova koji je planiran za proleće, kada će se postavljati stubovi u reci, dok će uporedo sa premošćavanjem Save naredne godine početi i izgradnja saobraćajnica od Rume i ka Loznici.

POČELA IZGRADNJA MOSTA PREKO BEGEJA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara