Radovi na rekonstrukciji Topličinog venca počinju 15. septembra

Radovi na rekonstrukciji Topličinog venca počeće 15. septembra, odlučeno je na koordinacionom sastanku svih gradskih preduzeća, ustanova i službi koje učestvuju u realizaciji ovog posla.

"U ovoj fazi biće potpuno rekonstruisana i popločana ulica Vuka Karadžića, od Carice Milice do Čubrine, kao i Topličin Venac od Čubrine do Pop Lukine, koja će postati pešačka zona i glavna veza Knez Mihailove sa Kosančićevim vencem i priobaljem", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, a prenosi Gradski sekretarijat za informisanje.

Potpuno će biti rekonstruisana Ulica carice Milice, od Topličinog Venca do Vuka Karadžića, kao i Ulica Topličin Venac od Carice Milice do Čubrine, koje će dobiti kocku na kolovozu i ostaće kolske saobraćajnice.

Za proleće naredne godine priprema se i uređenje parka za koji je idejno rešenje uradio arhitekta Boris Podreka i u kojem će se naći pet skulptura naše savremene skulptorke Olge Jevrić.

Ovaj park će dobiti i novo dečje igralište, česmu, klupe i zelenilo.

Prema Vesićevim rečima, pešačke staze u parku biće urađene po uzoru na parkove u Beču i Parizu od sitnog drobljenog kamena, prenosi Sekretarijat za informisanje.

Radovi će obuhvatiti i zamenu dotrajalih instalacija vodovodne i kanalizacione mreže, telekoma i toplana, novu rasvetu, kao i dodatno ozelenjavanje.

Biće uređeno 10.000 vadratnih metara javnih površina u centru grada, a novo kameno popločanje dobiće 6.000 kvadrata ulica.

Podsetimo, u Beogradu su već u toku radovi na rekonstrukciji Takovske i Ulice kneginje Zorke. Za narednu nedelju najavljen je početak radova na obnovi Trga Republike, dok bi do kraja septembra trebalo da počne rekonstrukcija Karađorđeve ulice od Brankovog mosta do Pariske.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara