Rampa za pčelare starije od 65 godina

Foto: Pixabay

Pčelari stariji od 65 godina do daljeg ne mogu da idu u svoje pčelinjake. Ovo je potvrdio Savez pčelarskih organizacija Srbije pozivajući se na saznanja iz Ministarstva poljoprivrede. 

Starosna granica od 65 godina odnosi se na pčelare u naseljima od više od pet hiljada stanovanika, kao i one koji imaju više od 70 godina i žive u naseljima gde je manje od pet hiljada stanovnika. 

Iako su kažu na početku epidemije imali podršku ministarstva poljoprivrede i predsednice Vlade da stariji mogu u pčelinjake, ali pod strogim uslovima, tok epidemije je takav da se to ne može dozvoliti. 

“Žalimo zbog ovakve odluke, očekujemo katastrofu na mnogim pčelinjacima, ali tražimo i pomoć države takvim pčelarima nakon završetka epidemije, kao što će se pomoći mnogima koji su zbog epidemije bili sprečeni da ostvare svoje prihode u poljoprivredi”, navodi se u saopštenju SPOS-a. 

Ovo udruženje poziva pčelare starije od 65 godina da probaju na pronađu nekog ko bi im makar uradio nužne poslove u pčelinjaku, a mlađe da pokažu solidarnost i pomognu starijima. 

Pčelari mlađi od 65 godina mogu normalno da odlaze u pčelinjake i tokom policijskog časa ali za to moraju da podnesu zahtev. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.