RAS i Mizuho banka pomažu japanske investitore u Srbiji

Foto: Pixabay

Razvojna agencija Srbije (RAS), Mizuho banka Ltd. i njena evropska podružnica Mizuho Bank Europe NV, potpisale su Memorandum o razumevanju usmeren na pružanje podrške japanskim kompanijama koje žele da investiraju i posluju u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ovo je prvi memorandum koji je potpisan između RAS-a i neke japanske banke. 

Saradnja ozvaničena ovim memorandumom ima za cilj da podrži strateške investicije u Srbiji i da doprinese pobošljanju poslovanja, kao i ekonomskom razvoju Srbije.

Na osnovu buduće saradnje RAS i Mizuho banke, potencijalni investitori i kompanije iz Japana koje su zainteresovane za poslovanje u Srbiji moći će da dobiju neophodne informacije i savete od banke Mizuho.

Pored toga, RAS i Mizuho banka razmenjivaće znanja i iskustva i nastaviti da pospešuju dijalog između japanskih i srpskih kompanija kako u Srbiji, tako i u Japanu.

Mizuho bank Ltd. je globalna finansijska institucija sa jakom bazom japanskih klijenata, bez korporativnog prisustva u Srbiji. 

Od osnivanja filijale Mizuho u Beču (Austrija) u julu 2015. godine, Mizuho proširuje opseg finansijskih usluga za klijente u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE) i promoviše strane investicije u istom regionu.

Mimo memoranduma sa RAS,  Mizuho banka takođe ima zvaničene saradnje sa investicionim agencijama iz Austrije, Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke i Rumunije, u svrhu poboljšanja podrške klijentima u regionu.

RAS pruža podršku kompanijama koje razmatraju da investiraju u Srbiji, a takav je slučaj do sada bio i sa japanskim kompanijama poput kao kompanije Yazaki Corporation, Toyo Tires, Mayekawa, HI-LEX, Japan Tobacco International, Kansai paint i drugih koje su investirale u Srbiji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara