Raste broj zaraženih u Užicu, moguće proglašenje vanredne situacije

Foto: Pixabay

Za četiri dana, broj zaraženih koronavirusom u Užicu se udvostučio, pa su prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u ovom gradu inficirane 162 osobe, od čega je tokom drugog dana vikenda bilo 47 novih slučajeva, piše Politika.

U kovid ambulanti u Užicu dnevno se javi više od 200 pacijenata sa temperaturom i respiratornim problemima.

"Najverovatnije da je broj obolelih povećan zbog popuštanja svih mera i pravljenja slavlja, rođendana i matura. Većina pacijenata ima lakšu kliničku sliku. Njima se radi provera stanja i ako nemaju promena na plućima ostaju u kućnoj izolaciji", kaže za Tanjug epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Užicu, Marija Baralić.

Pored Užica, beleži se povećanje broja obolelih u celom Zlatiborskom okrugu.

Prema poslednjim informacijama, u tom okrugu je 71 novoobolela osoba.

Od toga, po mestima, situacija je sledeća: 47 u Užicu, devet u Čajetini, pet u Prijepolju, tri u Bajinoj Bašti, dvoje u Arilju i Novoj Varoši i po jedan novozaraženi u Požegi, Priboju i Sjenici.

Od početka epidemije do ukupno je potvrđeno 371 slučajeva infekcije novim korona virusom (COVID-19).

Deo obolelih je zbrinut u Užičkoj bolnici, na infektivnom odeljenju, a ako za tim bude bilo potrebe, neki će biti prebačeni za Beograd, rekli su u Zavodu za javno zdravllje.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Užicu u zaseda Gradski štab koji razmatra odluku o uvođenju vanredne situacije u ovom gradu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara