Ratni veterani traže rešavanje pitanja dnevnica

Članovi Udruženja Srpskih ratnih veterana i Ratnih vojnih invalida Srbije protestovali su ispred Vlade Srbije i zatražili donošenje novog Zakona o pravima boraca - veterana i rešavanje pitanja takozvanih dnevnica.

Okupljeni, njih oko 200, nosili su transparente na kojima piše "Vulin gde je bio dok je grmelo", "Dosta više ponižavanja" i "Gde su ratne dnevnice".

Predsednik udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Željko Vasiljević kazao je novinarima da veterani zahtevaju povlačenje zakona o ratnim veteranima iz procedure, "jer on ne može biti popravljen amandmanima" i "prestanak oduzimanja prava ljudima bez ikakvog zakonskog osnova".

On je kazao da je sporno to što ovaj zakon omogućava reviziju i poništenje rešenja o vojnim invalidima stara 25 godina, da će oni bez tih rešenja ostati bez primanja, a da sa druge strane neće moći da se izbore na tržištu rada.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • bosa

    za sve ima novca samo za branioce nema!!!!!!!! srbijo srami se i sad sve stranke očekuju podršku od istih od kojih okreću glavu.