Ilustracija FOTO: Pexels

Karlo Lo Kašo, ambasador Italije

Razmena Srbije i Italije bi do kraja godine mogla dostići četiri milijarde evra

Ilustracija FOTO: Pexels
Razmena Srbije i Italije bi do kraja godine mogla da dostigne rekordni rezultat od četiri milijarde evra, kaže italijanski ambasador u Beogradu Karlo Lo Kašo.

On je naveo da Italija nastavlja sa još ambicioznijim programima ulaganja i reinvestiranja u srpsku privredu. 

Ekonomski i trgovinski odnosi Beograda i Rima su odlični, među glavnim smo partnerima, a drugi smo ekonomski komericijalni partneri posle Nemačke, rekao je Lo Kašo na skupu povodom Generalne skupštine Konfindustrije Srbije - najznačajnijeg italijanskog udruženja proizvodnih i uslužnih kompanija, na kome je o uspesima Srbije, ali i ciljevima koje bi trebalo dostići na putu ka EU, govorio i šef delegacije EU Sem Fabrici. 

"Prvi smo klijent i kupac, a razmena je četiri milijarde. I taj podatak je u stalnom porastu, kada je reč o izvozu i uvozu između Srbije i Italije, a ukoliko se trend nastavi, do kraja godine ćemo dostići rekord od četiri milijarde", rekao je ambasador. 

Prema njegovim rečima, Italija više kupuje od Srbije, pa u toj sferi postoji mali deficit, na štetu Italije. 

Investicije 400 italijanskih kompanija koje rade u Srbiji, i zapošljavaju oko 25.000 ljudi je između 2,5 i tri miljarde evra, rekao je on i naveo da se u Srbiji veoma često otvara neka italijanska fabrika. 

Ambasador je podsetio da je prošle nedelje Kalcenodnija otvorila treći pogon, i to u Kuli, i da je toj svečanosti prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji veoma veliku pažnju posvećuje investicijama. 

"Signali koje dobijamo iz Beograda su pozitivni", rekao je Lo Kašo i dodao da vidi i pozitivne signale iz Rima, kao i ambicije i aspiracije italijanskih privrednika za dolazak na srpsko tržište. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara